Fabio Motta - Bolgheri Rosso Superiore Le Gonnare 2019
Fabio Motta - Bolgheri Rosso Superiore Le Gonnare 2019
Meersterlijke SuperTuscan van de rising star uit de Bolgeri. Robert Parker: 94+ punten!

Standaard levertijd

3 - 4 werkdagen

€ 33,00
excl. btw
€ 39,93
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 45

Aantal: 
Bestellen
 
Bolgheri Rosso kwam internationaal op de kaart te staan bij een blindproeverij van Decanter in 1974, waar een 6 jaar oude Sassicaia de allerbeste Bordeaux van tafel veegde. Daarvoor was Bolgheri relatief onbekend. Sindsdien hebben de SuperTuscans uit de Bolgheri wereldfaam verworven.

De Bolgheri Rosso Superiore Le Gonnare van Fabio Motta is een meesterlijke blend van Merlot en Syrah. De kleur is intens robijnrood met paarse tonen. De geur is fruitig, met overheersende aroma’s van amarenakersen en donker bosfruit. Mooi bouquet van pure chocolade, vanille en wat tijm. De smaak is fris, met donker fruit en wat kruidige tonen en een mooie mineraliteit. De tannines zijn aanwezig, maar mooi rijp en rond in een uitstekende balans met de houtrijping. De finale is schier oneindig.

De druiven voor deze Bolgheri Rosso zijn afkomstig van 25 jaar oude stokken in de Bolgheri DOC. De druiven worden elk afzonderlijk handmatig geoogst in kleine kratjes. Na de persing wordt de most gefermenteerd met natuurlijke gisten in 33hl houten vaten. Na ruim 2 weken separate fermentatie wordt de wijn geblend. De wijn wordt daarna 18 maanden gerijpt in barriques, waarvan een derde nieuw. Na botteling rijpt de wijn nog 12 maanden op fles.

De Bolgheri Rosso Superiore Le Gonnare is heerlijk bij mooie hoofdgerechten met rood vlees of wild.

Robert Parker: 94+ punten!
“The Fabio Motta 2019 Bolgheri Superiore Le Gonnare is 85% Merlot and 15% Syrah that fermented in cement and finished with 18 months of barrique (of which only 25% is new oak). This elegant expression plays its best assets in terms of mouthfeel with a very compact, firm and pinpoint approach. With 6,600 bottles released, this Tuscan red displays bright cherry, salty mineral and baking spice. The delivery of those aromas is careful and subtle.” (Monica Larner)