Quintarelli – Valpolicella Classico Superiore 2011
Quintarelli – Valpolicella Classico Superiore 2011
De absolute top in de Valpolicella wijnen. Robert Parker: 91 punten!
€ 66,00
excl. btw
€ 79,86
incl. btw
Prijs per fles

Voorraad : 0

Dit product is niet uit voorraad leverbaar
 
De naam Valpolicella vindt zijn oorsprong bij de oude Grieken. Hoewel de betekenis van de naam niet helemaal bekend is, vermoedt men dat het een Grieks-Latijnse mengeling is die “Valley of Cellars” betekent. Dit verwijst naar de vele wijnkelders die al van oudsher in de regio te vinden waren.
 
De Valpolicella Superiore van Quintarelli is een blend van 55% Corvina and Corvinone, 30% Rondinella, 15% Cabernet Sauvignon, een minimale hoeveelheid Nebbiolo, Croatina en Sangiovesediep. De wijn is robijnrood van kleur. Hij heeft mooie fruitige aroma’s van besfruit en amarenakersen, viooltjes, mediterrane kruiden en witte peper. Daarna volgen nog wat rokerige tonen van tabak en donkere espressobonen. De smaak is mooi rond en sappig, elegant en genuanceerd, donker en zacht, met veel fruit en een vleugje tabak. De wijn heeft een bijzonder lange afdronk.

De druiven voor deze Valpolicella zijn afkomstig van de wijngaarden van Colline Metallifere rond Suvereto. De druiven worden handmatig geoogst en de helft van de druiven wordt zacht geperst. De andere helft wordt eerst 2 maanden te drogen gelegd. Na enkele dagen volgt een eerste vergisting met natuurlijke gisten. De most blijft vervolgens een maand of 3 in de tank. Beide delen worden daarna geblend en ondergaan vervolgens een tweede vergisting op de droesem van de Amarone (op dezelfde wijze als men Ripasso maakt). Na de vergisting rijpt de wijn circa 7 jaar in grote Slavonische eikenhouten vaten. Na de botteling rijpt de wijn nog een jaar op fles in de kelders van het domein.

De Valpolicella Classico Superiore is heerlijk bij vleesgerechten, pasta’s met stevige sauzen en gerijpte kazen. 

Robert Parker, 91 punten:
“The 2011 Valpolicella Classico Superiore saw seven months of slow and careful aging in botte grande before being deemed ready for the market. The wine takes a little coaxing before it fully opens, and it requires a few extra vigorous swirls of the glass before it begins to reveal earthy tones of baked brick and potting soil. However, the core of the wine is definitely packed tight with blackberry and ripe plum. The hot vintage has shaped a wine with extra volume and textural richness (with 15% alcohol).” (Monica Larner)